Fredagssurr! - Vimmerby Tidning - Fredagssurr!
Fotbollsbloggen

Fredagssurr!

19. maj 2016 10:21

Det har återigen blivet dags för ett fredagssurr!

Hallå där!

Varje fredag så plingar det till i min telefon. Det är folk som undrar när jag släpper mitt blogginlägg. Det verkar som att mina inlägg blivit heliga på fredagarna. När det till och med ryktas om att Ola Lindblom tar ur handen ur chipsskålen för att scrolla ner i mina texter,  ja då vet man att man gör avtryck på riktigt... 

*****

Denna vecka har inneburit två matcher på plats!

Södra Vi IF - IF Hebe 0-3 (0-0)

En man vid namn Christer Kennmark kommenterade mitt senaste inlägg. Han skrev "Kolla in Silverdalens stolthet IF Hebe John". Kommentaren skrevs 22.36 förra fredagen. 

16 timmar och 24 minuter senare så står jag på Ulfveskog med en grillad korv i munnen och ser IF Hebe. "Grymt John", "Bra John", "Du är fantastisk John". Jaja det räcker...!

 • När: 14/5 15.00
 • Plats: Ulfveskog i Södra Vi
 • Väder: Inget regn men det hängde nästan i luften. Kallt som tusan.
 • Inträde: 40 kr
 • Publik: 76-120 rätt så tyst i publiken. En skara på 4-5 Hebe-anhängare hördes ibland.
 • Underhållningsvärde: 3/5 fotbollar.
 • Korvsort: Bullens varmkorv, 15 kr. Grillad korv 25 kr
 • Antal uppätna korv: 1 grillad försvann som en avlöning. Här har Södra Vi lyckats med både korv och bröd. Ni går faktiskt om Gullringen här. Betyg: 4.5 / 5.
 • Personal i Kiosken: Satte korven med stil i brödet, vilket är väldigt sällsynt nu för tiden…
 • Speaker: Okänd, men gjorde ett bra jobb!
 • Profiler på plats: Träffade på min gamla arbetskamrat Arvid Alvin och tog ett snack. Sen blir jag lika nostalgisk varje gång jag ser Södra Vi-tränaren "Ronny "Lillen" Eriksson. Vi spelade faktiskt i Slätmon samtidigt för många år sedan. Vid varje träning när man satt och bytte om så frågade alltid någon: "Är Lillen här?" Svarade någon ja så hörde man "okej då tar jag på mig benskydden".

Matchen!

Jag blev faktiskt positivt överraskad av Södra Vi. Man jobbar fantastiskt hårt för varandra och det smäller i närkamperna. En som såg riktigt het ut inledningsvis var Ricky Gustafsson som jobbade stenhårt och lade inga fingrar emellan i närkamperna. Det fick Hebes målvakt erfara vid ett tillfälle då Ricky inte riktigt han att få i bromsen. I första halvlek så skapades det chanser åt båda hållen dock lite fördel Hebe spelmässigt.

0-0 i halvtid.

I andra halvlek så tar Hebe över mer och mer och det tar bara 8 minuter innan 0-1 är ett faktum. Målskytt Robin Sandelius. Södra Vi är dock inte helt ofarliga. Man har en hel del fasta situationer som man med lite tur kan ta tillvara på. I 63:e minuten är det återigen dags för de tillresta Hebe-anhängarna att jubla. Återigen är det Robin Sandelius som är den lyckosamma. Det märks tydligt att Södra Vi-spelarna blir trötta i andra halvlek och det avspeglar sig på ett tydligt sätt när Hebe får styra och ställa lite som dom vill.

Det gjorde inte saken bättre att duktiga Sonny Eriksson tvingade utgå skadad tidigare i matchen. Där tappar Södra Vi en spelare som är lite av navet i laget. Jag fick se en grym räddning signerad Södra Vi målvakten Joakim Holm som verkligen fick sträcka ut på ett närskott. I den 88:e minuten fick jag se årets hittills snyggaste mål! Hebes duktiga forward Johan "Happe" Nilsson förnedrar Södra Vi-försvaret totalt innan han lägger in bollen i det tomma målet. 

Slutresultat 0-3

Södra Vi saknade en hel del med spelare och kommer bli att räkna med när dom kommer tillbaka. Jag är imponerad över lagets moral och löpvilja i båda riktningarna. Robin Hammar är vass och är ett ständigt hot med sin snabbhet. Horn/ Hycklinge får se upp i det laddade mötet som är i antågande.

Hebe är riktigt bra. Man har spelare som håller på en betydligt högre nivå och då tänker jag mest på Johan "Happe" Nilsson och den duktiga mittfältaren och kaptenen Tobias Nilsson.

Det syns nästan att man gör det som krävs, behöver man lägga i en högre växel så gör man det. 

*****

Jag var även och såg Kisa BK möta serieledande IFK Motala nere på Kisa IP. Gör inget jättereportage om denna matchen då inlägget blir för långt och tröttsamt att läsa.

Kisa gör i alla fall sin bästa match för säsongen och skakar faktiskt om Motala i första halvlek. Mycket chanser åt båda hållen. Dock så står det 0-0 i halvtid. 

I andra halvlek faller Kisa ihop likt ett korthus när duktiga mittbacken Rasmus Bexell tvingas utgå med en sträckning i låret. Matchen slutar 0-2 men Kisa ska vara nöjda med insatsen. Poängen måste börja trilla in nu annars spelar Kisa i division fem nästkommande år.

*****

Smått & Gott

Varje gång jag "sågat" någon så har den personen levererat matchen efter. Är detta en tillfällighet? Simon Alexanderson i Åtvidaberg gjorde mål direkt, Christian Simonsson i Gullringen gjorde ett drömmål, och förra fredagen så sågade jag Hampus Wulff och Niklas Gunnarsson. Det tog en dag så var Gunnarsson målskytt och Wulff bäst på plan i Gullringen.

Med anledning av detta: Alla spelare i Kisa BK är precis odugliga!

 

Kommer kanske bli problem att hinna skriva något nästa fredag då jag ska iväg på utbildning…

*****

Jag har ju som ni vet efterlyst klipp från lagens segerfirande efter en vunnen match. Nu har det ju dock uppstått ett litet problem då vissa lag tydligen vägrar att vinna. Men fortsätt gärna och skicka in till mig. Just nu har jag klipp från FC Lambohov, Horn/Hycklinge, Rimforsa, Hägerstad och Vimmerby Dam. Detta gäller alltså både herr och damlag.
 När jag fått in tillräckligt många så kommer ni få avgöra vilka som är bäst respektive vilka som bör kamma till sig. Deltar ni i omröstningen så har ni chansen att vinna lite fina priser.

 

Så här kan det så ut i FC Lambohov exempelvis. Lambohov deltar självklart i tävlingen när den drar igång.

 

 

Trevlig helg! //JOHN

 

 

Kommentarer

Varför skriva om Lambohov men inte en rad hittills kring t.ex. Brokind? Bra blogg i övrigt!

J

2016-05-21 11:00:24

Lägg till kommentar