Fredagssurr! - Vimmerby Tidning - Fredagssurr!
Fotbollsbloggen

Fredagssurr!

13. maj 2016 12:16

Ny vecka, nytt surr!

Nemen hallå där!

I dag är det fredagen den 13:e! Se till att vara på er vakt där ute, denna dag är förknippad med otur och olycka! 

Men denna dagen är även en stor dag, men varför då John? Snälla säg varför, jo det ska jag säga er! Idag för 35år sedan föddes en liten pojke med en speciell gåva, enligt obekräftade uppgifter så fick man vänta 15minuter med att fastställa om det var en pojke eller en flicka då barnet kom ut 15minuter innan paketet. Den här lilla pojken växte sedan upp och blev sedermera känd som bulan i folkmun. Ett stort grattis på födelsedagen Torbjörn "Bulan" Fors!

För 26år sedan var det återigen dags för en liten lokalkändis att se ljuset efter att ha varit inlåst i 9 månader plus/minus någon vecka. Den här gången var det också en pojke som hade bestämt sig för att bli en av oss här på vintergatan. Grabben det handlar om växte upp och blev sedermera en duktig fotbollsspelare i regionen. Han påstås spela mer med höfterna än med fötterna enligt elaka tungor. Grattis på födelsedagen Robin Thuresson! Robin som för övrigt lämnat vår region för att bli göteborgare.

Han lämnade ett stort tomrum efter sig, enligt Statistiska Centralbyrån så ska alkoholfärsäljningen gått ner 10 procentenheter i Linköpings krogliv sedan Robin flyttade. Robin var den där personen som allt som oftast stod med armbågen mot det vita pianot på Riva i Linköping, han stack ofta till pianisten en lapp med önskelåtar så att andra inte skulle få möjligheten att önska några låtar som inte föll Robin i smaken.

 

Nog om detta!

Denna vecka har inneburit två stycken matcher på plats!

Kisa BK vs Rimforsa IF 0-2 (0-0)

Det var uppdukat för fest! Det blev det, men bara för laget från norra Kinda.

 • När: 6/5 19.00
 • Plats: Kisa IP
 • Väder: Kommer inte ihåg men skriver strålande solsken så låter det som att allt var fantastiskt.
 • Inträde: 40kr
 • Publik: 250-320?Huvuddelen av publiken var folk från Rimforsa, riktigt högljudda det märktes inte minst vid målen.
 • Underhållningsvärde: 3/5 fotbollar.
 • Korvsort: Bullens varmkorv, 15kr.
 • Antal uppätna korv: Ingen, bedrövligt jag vet!
 • Personal i Kiosken: Var säkert jättetrevlig.
 • Speaker: Bosse Ohlsson som faktiskt höjt volymen på anläggningen, bra där!
 • Profiler på plats: Ett helt koppel med profiler fanns på plats men jag väljer att nämna en person. Det var den vänsterfotade Horn/Hycklinge-spelaren Martin Larsson som var på plats.

Matchen då!

Matchen var en ensidig historia. Rimforsa såg tyngre, vassare, starkare och snyggare ut den här dagen! I matchens inledning skapade Rimforsa två riktigt bra lägen där något av dom borde renderat i en ledning.

Kisa försökte stå upp men blev hela tiden översköljda av Rimforsa. Kisa valde för dagen att spela 4-5-1 vilket var ett felbeslut enligt mig. Anfallen blev för korta och man fick aldrig fast bollen på offensiv planhalva. Kevin Gaines, som fick äran att spela forward, kämpade och slet men är inte riktigt den typen som får fast bollen så att yttrarna hinner fylla på i anfallen. Rimforsa som mentalt redan ledde med 1-0 när man fick se Kisas defensiva uppställning kom ner till Ip och spelade en icke allt för rolig fotboll, där hade förresten Tobias Lundh satt på autopiloten på långboll. RIF erövrade boll varenda gång Kisa gjorde något som kan liknas vid ett anfallsförsök. I halvtid stod det 0-0.

När lagen kommer ut till andra halvlek förväntade jag mig att Kisa skulle ändrat på det taktiska och ställt upp med ett rakt 4-4-2. Så var dock inte fallet. Jag kan inte förstå varför man måste spela med fem stycken mittfältare när bollarna bara skickas upp mot forwards från lagens respektive backlinje. Gör om gör rätt!

I den 65:e minuten tar Rimforsa ledningen med 0-1 genom Nils Lindsten. Rättvist! Kisa fortsätter att vara tillbakatryckta och som ett brev på posten kommer även 0-2 från spelaren som tyckte att det var jobbigt att köra bil i våras, Daniel Karlsson.

I matchens slutskede blir Kisas målvakt Alexander Karlsson frilägesutvisad. Slutresultatet skrivs till 0-2.

Snackisen!

Nummer 1

Det slogs ett nytt rekord på Kisa IP den här kvällen! Det har nämligen aldrig varit så mycket träskor på plats tidigare, man kunde nästa tro att det stod folkrace på agendan. Rekordet är inget Kisa ska ta åt sig äran för, där får man istället rikta ett tack till den tillresta Rimforsapubliken. I Rimforsa är det mer regel än undantag att man bär denna fotprydnad.

Nummer 2

Ett gäng spelare från Horn/Hycklinge IF hade bestämt sig för att inte betala inträde utan kom ner till Kisa IP duktigt tidigt. Detta synade dock de mycket rutinerade entrévärdarna  som för dagen var Magnus Löfgren och Jarkko Simonsson. Entrèvärdarna tog med sig pengaskrinet och gick fram till syndarna som satte snusen i halsen. Det var bara att betala, en av förövarna hade bara 30 kr med sig men det fick gå för den här gången. Nej Ove Sundberg i Solsidan, du är inte snål längre, det finns dom som är värre! 

 

 

 

Gullringens Goif vs Hvetlanda GIF 2-2(1-1)

Det var dagen då Gullringen skulle plocka sin första seger, det blev en poäng.

 • När: 7/5 15.00
 • Plats: Gullemon
 • Väder: Strålande solsken!
 • Inträde: Gratis då jag skrivit så mycket fint om Chrille Simonsson 
 • Publik: 150-180 Helt okej ljudnivå på hemmapubliken.
 • Underhållningsvärde: 3/5 fotbollar.
 • Korvsort: Grillad med bröd, kommer inte ihåg priset. 25kr?
 • Antal uppätna korv: 1st. Gullringen går faktiskt upp i topp på korvrankningen. En solklar ledare i år. Dock så var brödet torrt, hur torrt undrar ni. En öken kanske inte framstår som jättetorr längre. Löser ni brödproblemet så kan bara Vimmerby Hockey utmana er, för där snackar vi världsklass!
 • Personal i kiosken: Mycket trevliga korvgrillare, korven levererades rekordsnabbt!
 • Speaker: Tommy Eklund, skötte sig utmärkt och jag tänker inte ge mig på din frisyr som jag gjorde för 5 år sedan. Jag har mognat…. men seriöst…..
 • Profiler på plats: Såg faktiskt Björn Stidh uppe på terrassen, han stod där likt en klubbägare och såg viktig ut.

Till matchen….

Detta var ingen välspelad historia. Matchen kan sammanfattas med felpass, felbeslut, felpass, felbeslut och avslutningsvis ett felpass.

Gullringen försöker och försöker men det stämmer inte riktigt just nu. Försvarsmässigt så måste man ha seriens absolut bästa mittbackar i Alexander Swartz och Johan Hermansson Liström.

Det var dock dom som agerade mindre bra när Hvetlanda tog ledningen med 0-1. Det blev en löpduell mellan Alexander Swartz och en motståndare där Alexander är helt klart före och bör enkelt kunna rensa undan till ett inkasst men väljer istället att nonchalant försöka behålla bollen i spel. Motståndaren får med sig bollen och gör 0-1. Onödigt! Det är lite det som kännetecknar dagens Gullringen. Man gör det lite svårare än vad det är.

Jag blev positivt överraskad av Abrahim Jabateh som kämpar och sliter men saknar det där lilla extra i de avgörande lägena han får och ger sig själv. En som däremot inte imponerade på mig var Niklas Gunnarsson som såg väldigt ointresserad ut. Det tyckte tydligen även ledarstaben i Gullringen som bytte ut honom efter 28 minuter! Det har ju pratats om att han är på väg bort och detta styrker det påståendet.

En spelare som inte hade smort in sina skor med fett utan istället valt Karlssons-klister var Hampus Wulff. Det syns att han har kvalitéer men man fick nästan gnugga ögonen och nypa sig i armen de få gångerna han släppte bollen. Gullringen kviterade strax innan halvtidsvilan när Christian Simonsson slog en frispark som Johan Hermansson Liström var sist på. 

I andra halvlek fortsätter spelet vara låst. Gullringen lyckas ta ledningen med 2-1 i den 62:e minuten. Denna gången var målskytten Abrahim Jabateh. Då tänkte man nästan att det här kan gå vägen, men det syntes så väl att Gullringen är tyngda av den senaste tidens resultat, man sjönk ner mer och mer i banan och det dröjer bara till den 68:e minuten innan det är kvitterat. I slutet av matchen har båda lagen chansen att avgöra men 2-2 står sig matchen ut. 1 poäng inkasserade och nu ska det väl mycket till om inte första 3-poängaren trillar in snart. 

Snackisen

Nummer 1

Varför startar man med Niklas Gunnarsson när det är så tydligt att han inte vill vara med och bidra för tillfället?

Nummer 2

Det är faktiskt något speciellt med att åka till Gullemon, folk andas fotboll och publiken slits mellan hopp och förtvivlan.

Nummer 3

Korven, det var många som uppskattade den och är man inte fotbollsintresserad så kan man ta med sig familjen för att äta korv så slipper man laga mat den dagen.

Nummer 4

Brödet...

 

Lite smått&gott

 * Smäller in lite reklam! Teaminspire är Kristian Bergström och Daniel Hallingströms företag. Det här är något som alla föreningar bör kolla upp. Kan bli ett roligt inslag tror jag. Obs, kontakta mig om ni ska köra så jag har möjlighet att komma och kolla.

 

 

 

* I lördags var det Kise-marken. När jag gick omkring där bland knallar och stånd så fick jag se en duktig lookalike. Eller är det Patrik Wärnehall som sadlat om och börjat sälja ostkaka?

 

 

* Även Vimmerbys damtränare Daniel Ohlsson var på marknaden. Här står han och tjatar på sin pappa Bosse Ohlsson om att få en "marknadspeng" han är ju bara 28 år…

 

* Kastar in en bild på Kisa BK:s Rasmus Bexell som precis blivit biten i halsen av en gubbe på Bråvalla för 4 år sedan. Dom hade tydligen inte samma humor…

 

* Skickade ett meddelande till Vimmerby-tränaren Johan "JC" Carlsson för att meddela honom om att Linköping City livesände sitt möte med IF Sylvia. Fick denna bilden tillbaka. Givetvis var han på plats...

 

Ni vet att jag grät ut angående biobiljetterna för ett tag sedan! Det tog inga tider innan jag inkasserade mina biljetter från Vimmerby Tidning. Här står redaktionens Victor Kennmark och visar upp mina två nyförvärv...

 

Avslutningsvis: Jag har bett er filma segersångerna i omklädningsrummet. Än så länge är det bara Rimforsa IF (dom ska dock skicka en längre) och Hägerstad IF som skickat in.

Nu väljer jag därför att sätta lite press på några grabbar. Följande spelare/ledare får uppdraget att skicka in en film med en segersång.

Vimmerby IF - Rickard Thuresson

Kisa BK - Rasmus Bexell

Rimforsa IF - Mikael Philipsson

Horn/Hycklige IF - Martin Larsson

Södra Vi - Robin Hammar

Tuna - Jesper Lätt

Gullringen - Christian Simonsson

Hultsfred - Sebasthian Svensson

Slätmons BK - Fredrik Ohlsson

Storebro - Johan Carlsson

FC Lambohov - Emil Blixt

Tjust - Frithiof Djerf

Övriga klubbar är också välkommet!

Nu ser ni till att hjälpa dessa herrar med påminnelser och tjat så detta blir av! Och vem som skickar in spelar ingen roll. Ni hittar mig på Facebook.

Ha det bra // JOHN

Kommentarer

Korrekt uppfattat John.

Björn Stridh

2016-05-13 22:35:56

Lägg till kommentar