Fredagssurr! - Vimmerby Tidning - Fredagssurr!
Fotbollsbloggen

Fredagssurr!

5. maj 2016 21:43

Veckan har rullat på i raketfart och det har blivit hög tid för ett nytt inlägg!

Hallå där!

Nu vet jag ju inte om det är någon mer än mamma som faktiskt läser det jag skriver (och hon gör det för att hon känner sig tvungen), men då får jag väl skriva detta till henne…

 

Denna vecka har inneburit en match på plats

FC Lambohov vs Tannerfors IF 7-1 (2-0) i division 5 mellersta Östergötland 

Nu är ju frågan "Ehhh, varför åkte du och såg den matchen för?" väldigt befogad.

Det var ju självklart för att det var just den matchen jag skulle få se min goda vän Emil Blixt göra debut i sin nya matchtröja.

 • När: 30/4 13.00
 • Plats: Lambohovsvallen (Linköping)
 • Väder: Strålande solsken
 • Inträde: Gratis! (Bra sa Smålänningen)
 • Publik: 80-100? Högljud publik med sång, klapp och dans.
 • Underhållningsvärde: 3/5 fotbollar.
 • Korvsort: Här snackar vi nytänk, korv är ett minne blott, här serverades det kebab för den nätta summan av 30 kronor
 • Antal uppätna korv: Som sagt här var det kebab på menyn, åt ingen men jag såg en hel del andra göra det och dom hade kebebsås runt munnen i 90 minuter.
 • Personal i Kiosken: Ingen kiosk, här var det en stor grill som rök likt 4 bengaler, personalen såg glad och trevlig ut.
 • Speaker: Även här har vi ett nytänk, det var ett DJ-bås som gällde, det spelades mycket RNB så det var mycket hårda budskap som förmedlades.
 • Profiler på plats: Flera Linköpingsprofiler fanns på plats, men inget som är värt att ta upp. Däremot så fastnade jag för några grabbar som jag känner igen sedan tidigare, där satt nämligen ett gäng sköna Hägerstadgrabbar och stekte. Trevligt tyckte jag. Kan bland annat "namedroppa" Kalle Tidman som är en gammal Hägerstadshjälte och måste tillhöra topp 10 i trevligt fotbollssällskap.

Matchen då!

Som jag sagt tidigare, anledningen till att jag befann mig på Lambohovsvallen var Emils debut för sitt nya lag.

Lambohov är för att vara ärlig lite för bra för att spela i division 5. Laget har en rad gamla division 2-3-spelare i truppen samt en helt okej mittback i Alberis Da Silva (förra året i Åtvidabergs FF).

Matchen startade i ett helt okej tempo och jag satt och väntade på att Emil skulle presentera sig på allvar. Han såg dock rätt så ointresserad ut i första halvlek och hade inte en enda bolltouch. Hur är det möjligt att inte ha en bolltouch på 45minuter tänker ni? Jo det ska jag berätta, Emil satt på en träbank i ett rött skjul i första halvlek =)

Lambohov tog ledningen med 1-0 och 2-0 innan domaren för dagen satte pipan i munnen och blåste av den första halvleken. Domaren som för övrigt var den gamla Gullringen-profilen Johan "G" Grönqvist.

Vi snabbspolar fram till den 65:e matchminuten. Nu är det äntligen dags! Emil springer in på plan till ett rungande jubel från smått fanatiska hemmasupportrar. Det dröjer inte länge innan den nyinkomna höger-yttern börjar att leverera, han kommer sin vana trogen runt på kanten och sätter in bollar i boxen gång på gång. Men det är bara vid ett tillfälle som en medspelare lyckas ta tillvara på dom fina framspelningarna. 1 Assist blev resultatet denna eftermiddag då han märkligt nog bara fick 15 minuters speltid. Han blev utbytt efter 15 minuter!!! Det var första gången i karriären som Emil blivit inbytt och utbytt i samma match. Ingen går säker i Lambo!

 

Värt att notera från matchen:

* En spelare i Tannefors lyckas med konststycket att dra baksidan av låret samtidigt som axeln går ur led, är det ens möjligt? 

* Den skadade spelaren blir upplockad av en golfbil och körs lugnt och säkert ut till omklädningsrummet.

* Det såldes 50-50-lotter och där gick det bra att betala med Swish och kontanter, betalas vinsten ut med en Swish då? 

Jaja, nu släpper vi det och går vidare!

 

 

Gullringens Goif 

Här åkte man till Kalmar med sargat självförtroende efter 2 raka nederlag. Något trendbrott blev det inte då matchen slutade med en hedersam 2-1 förlust mot Kalmar AIK FK.

Att döma av rapporterna jag fått så är målskyttet det stora problemet i årets upplaga av Gullringen. Man skapar tillräckligt med chanser för att vinna matcherna men det sista lilla saknas i de avgörande lägena. Man kanske skulle försökt att täcka upp efter Rasmus Samuelsson som faktiskt lovade att han skulle vinna skytteligan. På tal om Samuelsson så känns det som att Gullringen och han har en oplockad gås med varandra. Detta skulle kunna bli ett ständigt inslag varje fredag =)

 

Att Gullringen inte fått den start man önskat är nog problematisk. Nu omges man även av rykten som gör gällande att Alexander Swartz ska vara på väg bort, så ska fallet även vara med Niklas Gunnarsson som beskrevs vara ett riktigt klassförvärv. Det har pratats om det mer och mer intensivt den senaste tiden.

Jag gav ju en känga till Christian Simonsson förra veckan, han gav mig en känga tillbaka genom att trycka iväg en sådan med vänstern i krysset. Det ska tydligen varit riktigt snyggt, sen ska man ta det med en nypa salt då folk ofta applåderar de få gången Chrille över huvud taget träffar bollen. Så på en Chrille skala 10/10, på min skala 3/10 utan att ha sett det.

Lycka till nästa match Gullringen! Vändningen är nära….

 

 

 

Vimmerby IF 

Det absolut viktigaste denna vecka som gjort mig dessutom gjort mig sömnlös, Varför har Vimmerby en ekorre och 4 stycken ekollon i sitt emblem? 

Först åkte man på en svidande förlust mot IFK Aspudden-Tellus med siffrorna 0-2. Där var tränaren Johan "JC" Carlsson missnöjd med inställningen hos sina spelare. Det ska varit orkeslöst och saknats glöd. Att det kan vara orkeslöst kan jag köpa men att inställningen var dålig ska inte behöva hända på den nivån. Det är för dåligt! Det tog dock inga tider innan man studsade tillbaka och tog en ny trea. Den bärgade man i går med ett sargat lag (avstängningar och skador) borta mot Konyaspor KIF slutresultatet skrevs till 2-4. Vimmerby parkerar just nu på en fin 3e plats vilket är imponerande.

Då har man även 1 match mindre spelad jämfört med sina topp-konkurrenter. Har läst lite artiklar som jag ställer mig frågande till, den första är en gammal artikel där duktiga Jimmy Svensson uttalade sig om vad han tyckte om sin position. (höger-ytter) och svaret blev ungefär att han hade spelat där länge men att han hade en annan position om han fick välja. Nu senast var det Alexander Jonsson som inte "jublade direkt" när det stod klart att han skulle få vikariera i mittlåset mot Konyaspor.

Räcker det inte med att tränarna vet om det? Borde inte sådant stanna inom väggarna, vad sänder det för signaler när man "inte jublar" över sin position? I fallet Jonsson handlar det om att suveräna Johan Lundin och Ola Lindblom saknas pga skada och avstängning.  Ta rollen och tills de frånvarande spelarna är tillbaka och håll sådana önskemål och besvikelser innanför stängda dörrar. Dessutom är jag helt säker på att "JC" inte önskat att möblera om i laget om det inte varit direkt nödvändigt. 

 

 

 

 

 

Kisa BK

Kisa har inte spelat någon match sedan det senaste bottennappet som jag skrev om förra veckan. Men i kväll möter man lokalrivalen Rimforsa IF på hemmaplan.

Matchen startar 19.00

Båda lagen står på 0 poäng efter 3 respektive 2 spelade matcher vilket betyder att de första poängen kommer att trilla in till minst 1 Kindaförening i kväll.

Kisa är inte blyga utan släpper start-elvan 21 timmar innan match!

Rimforsa är lite mer blygsamma och släpper truppen vid ungefär samma tidpunkt.

Mitt tips är att poängen trillar in i Rimforsa-kolumnen och att slutresultatet skrivs till 1-3

 

Värt att notera!

* Kisas Nyförvärv Viktor Kallay har inte spelat någon serie-match än, 

* Hilding Djerf kommer tillbaka till Kisa IP dock som motståndare.

* Det snackas om att det väntas storpublik.

* Hur lång tid tar det innan Rasmus Bexell dragit på sig sin första varning?

* Tomas "TG" Gustafsson möter sina gamla adepter och vill så klart visa att han "kan än"

* Kommer Kisa BK:s ultras-gruppering (BKB) göra comeback i kväll?

* Rimforsa har ställt in siktet på att bli bästa Kinda-lag, något man siktat på i bra många år nu, är detta året det blir verklighet?

 

 

 

Och sen kör vi lite Smått&Gott

Södra Vi Visar prov på en positiv läktarkultur. No pyro no party!

 

Simon Alexandersson måste läst min blogg! Efter min lilla "såg" så gjorde han mål direkt! Men han satt på sin favoritplats bra länge innan han fick hoppa in, så det så!

Och en sak kan jag lova, jag kommer aldrig såga sönder din träbänk, jag har faktiskt ett litet hjärta långt in i min vältränade kropp.

 

 

Rickard Thuresson avlossar inte bara skott på fotbollsplanen, grattis! (Ja jag vet det kanske var gränsfall) men absolut inte över!

 

Har inte skrivit något om min skoltid vilket är ständigt återkommande, det får inte glömmas!

Här har ni en liten berättelse som avslutning.

Jag var aldrig särskilt förtjust i skolmaten när jag gick på Värgårdsskolan. När det var något jag inte gillade så gick jag till salladsbordet och öste på rivna morötter på en stor tallrik. 

En dag när jag gjorde precis det jag beskrev kom en av mina lärare fram bakom ryggen på mig, jag satt framåtlutad ni vet som man gör när man äter soppa ungefär. Precis när jag börjat kasta in morötter i munnen så ska läraren göra sig lite lustig, något hon inte borde gjort då vår relation redan var frostig. Hon väljer att säga (på ett mycket spydigt sätt) Ka, ka, kanin, varpå jag drar tillbaka stolen och tittar henne djupt i ögonen och säger, su, su, sugga... Det blev ett respass till rektorn! Livet är bra orättvist ibland…

 

Inget vidare inlägg den här veckan men jag kan inte leverera jämt…

Jag ska även börja besöka lite Smålandsklubbar snart. Ni har också rätt till lite tid i rampljuset!

Jag har ett önskemål till er spelare/ledare där ute. jag skulle vilja ha videoklipp på er när ni firar en seger i ert omklädningsrum (obs påklädda). Jag tänkte utse regionens skönaste segerlåt samt vilka som har bäst drag i omklädningsrummet! Ni hittar mig på Facebook alternativt på fotbollsbloggen@vimmerbytidning.se 

 

Tack för er tid!

/JOHN

Kommentarer

Kan det inte vara så att Åbro bestämt ekorren till Vimmerby IF? För dom sponsrar väl bara gnagare?

Örnöga

2016-05-06 18:28:18

Lägg till kommentar