Fredagsrykten i "Hört & hänt" - Vimmerby Tidning - Fredagsrykten i "Hört & hänt"
Fotbollsbloggen

Fredagsrykten i "Hört & hänt"

16. oktober 2015 13:06

Fredagar kommer för er bloggläsare innebära “Hört & hänt”.

I “Hört & hänt” kommer ni att kunna ta del av rykten samt åsikter och tankar som snurrar i mitt huvud. En sak skall dock sägas, mina rykten finns det alltid någon sanning i, jag har mina källor som är 100% pålitliga.

Tanken är att ni ska plocka fram datorn eller er telefon och luta er tillbaka i soffan och förhoppningsvis få en rolig läsning.

Då drar vi igång!

Vimmerby IF
Vimmerby jagar nytt och kommer att testa omkring 15 stycken spelare. I Vimmerby Tidning har man bland annat nämnt Nässjös lagkapten Alexander Jonsson och Gullringens Simon Larsson.

Allan Zizinga från Hvetlanda Gif skall vara mycket nära en permanent övergång. Han har tidigare kunnat tillhöra båda klubbarna då föreningarna har ett samarbetsavtal med varandra.

Gullringen Goif
Från Gullringsskogarna har det varit väldigt tyst, “ man jobbar ju så där”. Dock så kan jag avslöja ett av tränarnamnen som kontaktats. Det är ingen mindre än Åtvidabergs Kristian Bergström! Gullringen har tidigare kontaktat Bergström då han de 5 senaste åren deklarerat att han eventuellt ska dra sig tillbaka, nu skall dock beslutet vara fattat...

Backen Erik Pettersson skall vara ett namn för Storebro.

Gullringen har gått ut och sagt att alla spelare är positiva till en fortsättning i klubben, det bör då betyda att James Weber och Daniel De Gois samt polackerna spelar vidare. Och självklart så ställer jag mig väldigt frågande till det, jag tror inte att man räknar med dessa spelare i de spelare som aviserat en fortsättning. Det skall sägas att det är grymt imponerande av Weber och De Gois att förlägga 3 månaders semester i Gullringen år efter år. Själv har jag bara 5 veckors semester. Och då lägger jag inte många minuter i Gullringen, kanske får testa någon gång.

Man har bjudit in 4 stycken Kisaspelare för testspel, Rasmus Bexell, Jocke Bronow, Linus Lindblom, Christian Simonsson. Där har samtliga tackat nej och sagt att en övergång ej är aktuell.

Robin Hammar från Södra Vi har varit och testat, han verkar mer sugen på att stanna i Södra Vi nu när man förlängde med tränarparet samt tog klivet upp i 5:an.

Totalt 4 st spelare har blivit inbjudna från Hultsfred, där har 2 spelare tränat hittills de 2 andra kommer att dyka upp vid ett senare tillfälle.

Kisa BK
Kisa BK med sportchefen “Pekka” Bexell i täten levererar under silly season. Man började med att presentera Linus Knutsson som haft äran att bära Horn/Hycklinges kaptensbindel de senaste åren. Linus som startat samtliga matcher under året med ett undantag, sista matchen i seriefinalen mot Södra Vi. Linus var då placerad på bänken pga att man till vilket pris som helst skulle spela med Kevin Gaines som forward, en Kevin Gaines som hade dragit på sig en sträckning tidigare i veckan. Jag var själv på plats och såg matchen, där joggade Kevin omkring och såg passande nog ut som en skadeskjuten älg såhär i jakttider. Det tog tränaren Mikael “Putte” Johansson 65 minuter att inse att man faktiskt spelat med en man mindre på plan. Linus kom in och gjorde ett piggt inhopp och låg bakom flertalet målchanser. Det skall tilläggas ett en frisk Kevin borde startat. I div 6 håller han en riktigt bra klass. Nu var detta nog inte avgörande för övergången men det är klart som Hornkioskens korvspad att det spelade in i beslutet.

Dagen efter presenterades målvakten Alexander Karlsson. Alexander har tidigare spelat i Kisa, bland annat under min ledning i Kisa United, då var “Alex” en stor bidragande orsak till att vi gick upp i 5:an. Nu ska han istället vakta målet i div 4, det kan bli en rejäl konkurrenssituationen om Richard Moll spelar kvar, dock så har han aviserat att han troligtvis inte kommer ha tiden som krävs för att spela.

Christian Simonsson har kontaktats av ett gäng klubbar, Tuna, Storebro, Gullringen och Frödinge.

Kisa har testmatch på Lördag 17/10 och då skall det enligt rapporter dyka upp en och annan intressant spelare.

Rimforsa IF
Där har har minst 2 spelare blivit inbjudna till testspel i Vimmerby. Spelarna det handlar om är, enligt mina uppgifter, vänsterbacken/vänsteryttern Petter Melkersson och forwarden Daniel Karlsson.

På Rimforsas “inkonto” är det tyst, det ryktas om Mustafa Al Inizi från Kisa BK.

IFK Tuna
Tuna har kallat spelare till testmatch 25/10 där ska bland annat Ted Åström Åberg (Vimmerby IF) Erik Pettersson (Gullringen) och Axel Svensson (Gullringen/klubblös) vara bland de inbjudna.

Horn/Hycklinge IF
Horn hade testmatch i lördags och där deltog bl.a , Sebastian Swarts (Kisa) Jocke Bronow (Kisa) Kalle Kindén (Kisa) Dennis Gustavsson (Slätmon) Pontus Malmberg (Hägerstad) Robin Edgar (Björsäter) Henrik Gustavsson (Åtvidaberg) Niklas Gunnarsson (Frödinge) och Jonathan Gustavsson (Djursdala)

Tack för att ni tog er tid!