Uteserveringar äger - Vimmerby Tidning - Uteserveringar äger
Australienbloggen

Uteserveringar äger

20. april 2016 07:00

Nya regler i Vimmerby för festande människor kan mycket väl sluta upp som Sydney. Väldigt drastisk jämförelse, I know, men att sätta regler för någonting som är tänkt att vara kul är ett otroligt misstag.

Att sätta regler, eller så kallade riktlinjer, för festande människor är bullshit. Vad jag har läst och förstått så kommer miljö- och byggnadsnämnden i Vimmerby inte tillåta Kharma att ha öppet sin uteservering längre än till midnatt i sommar. Varför undrar jag då? Vimmerby är en liten stad full med människor som älskar att festa. Och inte minst alla turister som besöker staden. Och vad bygger de dessa riktlinjer på, tre klagomål under två och ett halvt år? Och varför bara Kharma? Väldigt underligt.

Sydney tillsatte en ”lockout” lag i februari 2014 efter ett knivmord i ett utav Sydney ”fest kvarter”, ett par månader innan jag kom hit, vilket innebär att man inte kan komma in på någon klubb efter 1.30 på natten, man kan inte ens gå ut för en cigarett och sen komma tillbaka in igen, inga shots får serveras efter midnatt, max fyra drinkar per person åt gången, ingen mer dricka får säljas efter klockan 3 och uteserveringarna på restauranger och barer måste stänga igen vid 22. Och sen finns det ytterligare lagar och tillstånd utöver detta beroende på var restaurangen eller baren/klubben ligger i stan och hur mycket du är villig att betala för olika tillstånd. Så ser det ut här nu, vilket suger. Man måste hela tiden planera sina utgångar in i minsta detalj, och oftast, om det blir för sent, så struntar man i att gå ut för att det inte är någon idé innan allt stänger igen.

 

Är det dit Vimmerby vill komma? Ha regler som gör det jobbigt att gå ut och festa och ha kul. Visst, Sydney är en större stad och det är fler folk på nattklubbarna. Men när jag först hörde om denna nya ”riktlinje” så tänkte jag direkt på Sydneys alla lagar.

Låt Vimmerby nattliv vara som det är, eller, förbättra det genom att ha uteserveringen öppen längre.

 

Lägg till kommentar