Konsten att leva med kackerlackor - Vimmerby Tidning - Konsten att leva med kackerlackor
Australienbloggen

Konsten att leva med kackerlackor

23. februari 2017 07:00

​Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle vänja mig vid kryp, kackerlackor och spindlar. Det har varit det värsta jag vet, till och med så att mamma trodde att jag höll på att dö i duschen när jag skrek för att jag hittade en spindel.

Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle vänja mig vid kryp, kackerlackor och spindlar. Det har varit det värsta jag vet, till och med så att mamma trodde att jag höll på att dö i duschen när jag skrek för att jag hittade en spindel.

Nu lever jag i ett hus där kackerlackor bor i besticklådan. Australien är som ni alla vet ett varmt land, och i varma länder älskar dessa små kryp att leva, speciellt där det finns mat. Så i vårt kök i huset finns dessa kackerlackor dag ut och dag in, i lådor, skåp, på spisen, i ugnen, på golvet och på väggarna. Värst är det i skafferiet där de älskar att smaska på diverse sötsaker samt ris och bröd. Men de befinner sig också i badrummet och i duschen. Och ja, jag har lärt mig att leva med dem. De finns liksom bara där som extra sällskap när man känner sig ensam. Men när jag tänker på hur det skulle vara att leva i ett fräscht och nytt hem utan dessa kryp så känns det lite äckligt så som vi lever här. Såklart. Men, som en kompis en gång sa, det är väl nu jag ska passa på att bo lite äckligt och med massa olika människor och nationaliteter innan jag stadgar mig med ett eget hem.