Jakten på trygghet - Vimmerby Tidning - Jakten på trygghet
Australienbloggen

Jakten på trygghet

16. november 2016 02:22

Livskvalité och trygghet går hand i hand om du frågar mig. Men att ha kvalité i sitt liv eller känna trygghet är alltid olika för alla. Jag har börjat ifrågasätta om det är värt att hela tiden leta efter trygghet i ett liv på vift.

Jag har nu varit i Australien i två år och fem månader. Det är en lång tid när man tänker på det stora hela, vad jag har upplevt och vad som har hänt runt omkring mig. Mina bästa kompisar i Sverige har fått barn, köpt hus och blivit sambo med sina pojkvänner, vissa har flyttat och vissa har fått ett heltidsjobb. Saker som man förväntas göra i sitt liv, saker som är trygga och saker som får en att uppleva livskvalité. Vad har jag gjort under dessa år då kan man fråga sig?

Husfamiljen som ger mig trygghet nu

Jag har flyttat till ett nytt land, till en helt annan världsdel helt ensam, jag har tvingats att prata och umgås med människor jag aldrig trodde att jag skulle prata med, jag har lärt mig att leva ett liv på engelska, jag har träffat människor från andra länder som har tvingat mig att se på mitt liv annorlunda, jag har bytt boende fem gånger, jag har bytt hem fem gånger, jag har bytt huskompisar fem gånger, jag har haft åtta olika jobb, åtta olika chefer och träffat åtta nya kollegor varje gång, jag har haft kompisar som har lämnat Australien som jag aldrig mer i hela mitt liv kommer att träffa igen, jag har sagt hejdå till kompisar som jag förmodligen kommer träffa igen, jag har träffat kompisar jag kommer att vara nära med för resten av mitt liv, jag har varit kär två gånger, jag har gått på två olika skolor, jag har pluggat två helt olika ämnen och jag har festat på 50 olika klubbar.

 

Ett av mina rum jag har haft, detta hade jag i sju veckor.

Är detta livskvalité? Nog känner jag att jag lever alltid. Men ibland stannar jag upp och funderar på var min trygghet finns. Det är alltid något nytt eller saker som förändras runt omkring mig, och jag tror att jag accepterar detta för att jag vet att det är temporärt. Jag vet att jag inte kommer att leva med tio personer som festar varje dag för alltid.

Just nu är det mycket som förändras runt omkring mig. Kompisar och min lilla familj lämnar Australien för att deras visum går ut och Jossan, min syster, åker hem till Sverige i januari. I princip alla jag känner och träffar varje dag, min trygghet på sätt och vis, kommer att försvinna. Och det skrämmer mig samtidigt som jag kommer att få ta tag i nya saker och träffa ännu mer nya människor. Men det är just jakten på att hitta någon, eller något, som gör ger en trygghet som får mig att ifrågasätta om det är värt det.

 

Jossan och min trygghet.

Kommentarer

Nice http://nouw.com/hussamhero

Hussam

2017-06-14 11:56:23

Lägg till kommentar