Burger King blev Hungry Jack's - Vimmerby Tidning - Burger King blev Hungry Jack's
Australienbloggen

Burger King blev Hungry Jack's

30. september 2016 03:54

Har du någonsin funderat på att köpa upp ett franchiser märke? Det är faktiskt möjligt, men om det är ett smart val eller inte det är frågan. En man i Australien bestämde sig en gång för att köpa upp namnet Burger King, och det var nog något han fick ångra för resten av hans liv.

Vi alla är väldigt bekanta med jättekedjan Burger King. Den finns ju överallt, i Sverige, om man åker utomlands, i USA och ja, överallt. Förutom i Australien. Såklart. Det är faktiskt en väldigt rolig liten historia varför namnet Burger King inte finns i Australien.

Det var för längesedan när kedjan skulle expandera till landet ”down under” som de stötte på ett problem. Namnet Burger King fanns redan i Australien, och det var en smart liten jäkel som hade tagit patent på namnet och tänkte förmodligen att denne skulle tjäna massa pengar på detta när de [Burger King] skulle behöva köpa namnet tillbaka av honom. Nejdå, jättekedjan tänkte om och tog kontakt med en affärsman vid namn Jack och bestämde istället att de skulle döpa om franchisen till Hungry Jack´s. Och det var så det fick bli. Burger King blev Hungry Jack´s och säljer nu exakt samma mat som Burger King.

Vart jag än går ser jag Hungry Jack´s restauranger och tänker på denna lilla roliga historia och hur häpen denna människa måste ha blivit när Burger King inte köpte namnet av honom. Tjing fick han!Och jag har också researchat lite om loggorna, och de är otroligt lika. En hamburgare med röda bokstäver emellan som säger vad restaurangen heter. Bara att Burger King har en blå detalj i sin logga som Hungry Jack´s saknar.

Den här lilla historien kan lära oss att man inte ska göra förhastade beslut, eller få storhetsvansinne. Så nästa gång du funderar på att köpa upp ett franchiser märke – tänk till en gång extra!

Lägg till kommentar