Att vara förälskad i en stad - Vimmerby Tidning - Att vara förälskad i en stad
Australienbloggen

Att vara förälskad i en stad

18. maj 2016 06:45

Jag trodde bara att man kunde bli förälskad i en människa, eller kanske en hund eller någon liten pryl. Men inte i ett ställe. Inte i stad. Men ack så fel jag hade.

Igår tog jag färjan till Watsons Bay. Där finns en utav alla fina utsiktsplatser i Sydney. Man kan gå en liten runda längs klipporna vid en udde, en helt fantastisk plats om man vill få energi och tappa hakan på samma gång. Men det som jag tycker är ännu mer fantastiskt är att jag kunde välja på att ta färjan dit, eller bussen. Ungefär samma sak, eller hur? Typ som att man där hemma skulle välja på att ta bussen till jobbet på morgonen eller färjan. Ta färjan till Vimmerby, eller Västervik. Det finns liksom inte. I alla fall inte i mitt liv i lilla Hultsfred. Färjorna i Sydney funkar på precis samma sätt som kollektiv trafiken med buss eller tåg gör. Alla platser som heter någonting med ”bay” har en färjeterminal och en tidtabell och så kan man åka till alla underbara ställen vid vattnet i Sydney. Och vatten finns det ju gott om i denna hamnstad.

 

Men på tal om Watsons Bay och för att slå två flugor i en smäll. Så kan jag berätta om min ännu mer fantastiska promenad (jag vet, allt är fantastisk) jag tog härom veckan. Jag började gå när det var soligt och varmt och så. Sen hittade jag en liten stig, en klipp-väg alldeles intill vattnet med massor med gömda små stränder som man inte ser från huvudgatan. Och OJ, vilken view! Blev helt tagen, jag kunde se hela operahuset, hela stads siluetten och harbour bridge. Och samtidigt som jag skådar den här utsikten så börjar solen gå ner över staden. Jag trodde att jag hade sett det mesta av Sydney vid det här laget. Men under min fantastiska klipp promenad så insåg jag att det finns så otroligt många ställen att besöka och utforska i Sydney som man inte har en aning. Operhuset och alla andra turist attraktioner drar många människor, absolut, men det är en fälla. Det är inte operahuset som har fått mig att vilja stanna i Sydney – det är dessa små, gömda platser med fantastiska vyer som ger mig fjärilar i magen. Jag är förälskad i en stad. 

Rebecka Davidsson. 

 

 

Lägg till kommentar