Folk kommer tro att du är flata - Vimmerby Tidning - Folk kommer tro att du är flata
Australienbloggen

Folk kommer tro att du är flata

12. april 2016 11:10

”Vad du än gör, skriv inte att du delar säng med en tjej, folk kommer ju tro att du är flata.” Det var vad farmor sa innan jag åkte tillbaka till Australien i september förra året. Men det gjorde jag, delade säng med en tjej, min kära kompis Jasmine. Och inte är jag ”flata” för det.

I ett år delade jag och Jasmine säng. Och det är helt normalt i Sydney för att få ner hyran eller, som i vårt fall, att ägaren inte ville skaffa två sängar för att det blev bökigt och onödigt. Vi bestämde oss för att vi ville bo ihop, tillsammans med två andra, och hittade en fantastisk fin lägenhet med bra läge och båda sovrummen hade dubbelsängar. Vilket jag och Jasmine inte brydde oss så mycket om, för vi kände ju ändå varandra och tanken var att vi skulle bo där i ett halvår. Men vi blev bekväma och gillade lägenheten lite för mycket och förlängde vårt kontrakt ett år till. Och allt gick kanon. Tills för några månader sedan (när jag hade blivit trött på att vakna mitt i natten för att hon rörde sig, eller vice versa) då jag bestämde mig för att flytta.

Slut på delandet av säng i en fin lägenhet och in med alla mina miljoner pryttlar i ett nytt hus, i en ny stadsdel och med nya människor. Wiho! Nu delar jag istället rum med två andra, Josefin min älskade syster och Elin min älskade vän, men vi har i alla fall våra egna sängar. Vilket är fantastiskt. I vårt hus just nu bor vi nio personer sammanlagt, men det brukar alltid vara ett par stycken extra då alla ofta har kompisar över. Vi har två toaletter, en dusch, en tvättmaskin och ett litet kök som vi alla delar på och det går, mot förväntan, fantastiskt bra. Detta är ju en otrolig skillnad från Sverige, där man gärna bor i en trea (eller varför inte en fyra?) helt för sig själv, eller med sin partner.

Så som vi bor är det mest normala levnadssättet för unga i Australien, även för de som faktiskt är riktiga ”Aussies”. Hyrorna här är skyhöga, vilket gör att man gärna vill trycka in så många personer som möjligt på så liten yta som möjligt. Men jag älskar det.

Det finns alltid folk runt omkring en, glömmer man köpa mat finns det alltid någon som har lagat lite extra, alkohol är heller inget ovanligt och festa, det kan man göra i huset då man har ett helt crew som är redo att dansa loss. Såklart älskar man det inte varje dag, varje minut, speciellt inte när jag är den enda studenten i huset. Men det är sådant man får lösa.

Allt löser sig, allt är kul, allt är fantastiskt.