Kan man prata med någon man inte känner? - Vimmerby Tidning - Kan man prata med någon man inte känner?
Australienbloggen

Kan man prata med någon man inte känner?

3. december 2015 12:58

"Trots att vi inte känner varandra sitter han nu här och dricker kaffe och äter med mig. Jag älskar det."

Människor i Sydney är så fantastiska. Jag sitter i skrivande stund på ett café i samma stadsdel som jag jobbar. Helt plötsligt kommer det fram en man och börjar prata med mig och frågar hur det är och vad jag gör.

Det tar mig ett tag att förstå vem den här mannen är.

Han är en utav de kunder som brukar komma och äta på restaurangen där jag jobbar ganska ofta. Vi har kanske träffats fyra gånger, men inte mer, och det enda vi har pratat om är vad han ska äta och hur mycket det kostar, i princip.

Men trots att vi inte känner varandra sitter han nu här och dricker kaffe och äter med mig. Jag älskar det.

Som svensk är detta helt otroligt, skulle man i Sverige sätta sig hos en människa som du endast har köpt mat av innan och prata och fråga hur livet är? Nej, jag tror inte det. För du känner ju inte den här människan, varför ska du prata med någon du inte känner?

Och hur vågar han komma och störa mig när jag sitter och skriver?

Som sagt, jag tycker det är fantastiskt och jag älskar det. Australiensare är överlag väldigt frispråkiga och älskar och prata om sina problem öppet, eller så kanske det bara är jag som drar till mig sådana människor.

Han frågade om jag skulle skriva om honom och vårt möte när jag berättade vad jag gjorde, jag sa nej för att undvika någon som helst påverkan om vad jag skriver om.

Det roligaste är, att vi kom fram till att vi gått på samma skola här i Sydney. Dansskolan som jag gick på innan, fast han är elva år äldre än mig och jag är från Sverige.

Världen är väldigt liten ändå.