Att dansa är att leva - Vimmerby Tidning - Att dansa är att leva
Australienbloggen

Att dansa är att leva

16. oktober 2015 17:03

När jag först kom till Australien förra året, kom jag hit med ett mål i sikte: jag skulle bli en dansare eller danslärare för resten av mitt liv.

Skolan jag gick på hade ett program som jag då trodde var ett år, med olika ämnen som var liknande de som jag hade läst på gymnasiet när jag gick det utökade programmet dansprofil som finns på Vimmerby Gymnasium.

Jag insåg ganska snabbt att allt som vi gjorde i skolan här i Sydney var exakt det som jag hade gjort på gymnasiet. Komposition, produktion och alla dansklasser var hemma för mig, jag hade hört allt förut och enda skillnaden var att jag läste allt på engelska istället för svenska.

När jag insåg detta så insåg jag också att jag inte ville stanna och göra hela utbildningen, som var fyra år, men jag ville stanna i Australien. Jag förstod att det som jag hade lärt mig hemma i lilla Vimmerby var mer än vad Sydney kunde erbjuda mig. Vilket gjorde mig både glad och ledsen. Glad för att Vimmerby har kommit så pass långt i dans världen, men ledsen för att dansen jag utövade inte gav mig mer än vad jag redan visste. Jag var dock otroligt tacksam över vad dansprofil och alla dansklasser jag någonsin hade varit på i Vimmerby var så givande, och att jag faktiskt hade lärt mig mer i Vimmerby genom åren än vad jag gjort i Sydney.

I och med att jag ville stanna i Sydney så började jag leta runt och gå på dansklasser utanför skolan, i alla olika stilar. Jag mötte två fantastiska lärare, som hade det där lilla extra. Då kom jag på det, att i Vimmerby finns en passion för dansen och en passion för att vilja veta mera och hela tiden utvecklas, medan i Sydney så tror man sig veta allt redan och sedan är det de där få lärare man kan stöta på, som jag gjorde, som har öppnat sina ögon och ser någonting annat än det som redan finns.

Dansen betyder väldigt mycket för mig, jag har dansat i hela mitt liv och det är något som jag mår riktigt bra av. Jag har testat på många olika stilar och stött på många olika lärare, speciellt här i Sydney. Men med detta inlägg vill jag säga att det är inget som har inspirerat mig, och fått mig att fortsätta och satsa på dansen så mycket som lärarna och klasserna jag har haft i Vimmerby. Vore det inte för dem hade jag inte befunnit mig i Sydney just nu.