Vem är jag? - Vimmerby Tidning - Vem är jag?
Australienbloggen

Vem är jag?

24. september 2015 16:01

"Jag heter Rebecka Davidsson, är 22 år gammal och bestämde mig efter ett år i Sydney att jag ville hit igen."

Under mitt första år reste jag hit med IBS, International Business School, för att studera dans i ett år. När det året var över bestämde jag mig för att jag ville vara kvar i Australien, men jag hade fått nog av dansen, i alla fall av att plugga dans.

Jag flyttade till Sydney för andra gången för att börja studera på en ny skola och ny utbildning. Jag har nu börjat en två år lång utbildning som heter "Bachelor of Journalism", vilket är i likhet med de treåriga journalism utbildningar som finns på universiteten i Sverige.

Den största skillnaden är jag läser sex terminer på två år, alltså tre terminer per år istället för två terminer per år som det oftast är. Min utbildning inriktar sig även internationellt och jag kommer att lära mig allt inom tv, radio och att skriva och producera. Sedan är väl såklart den allra största skillnaden, och utmaningen, att jag läser alla ämnen på engelska. Det är väldigt svårt att komma in i språket i början men efter ett tag så släpper det.

När jag inte går i skolan så jobbar jag extra på två olika restauranger som servitris. Här i Sydney och Australien är det de vanligaste jobben man kan få tag på när man vill jobba samtidigt som man pluggar, vilket faktiskt är roligt och socialt. Jag bor tillsammans med tre andra, två av dem är från Sverige och den tredje är från Makedonien. Jag delar rum med Jasmine som är från Göteborg och sedan bor Maria från Helsingborg med hennes pojkvän Vlad i ett annat rum i lägenheten. Vi har även en liten hund, Biscuit, som gör livet roligare för oss alla. Det finns inget annat alternativ än att bo och dela lägenhet med flera personer här för att hyrorna är så höga. När jag berättar för mina Australiensiska kompisar att man i Sverige oftast har en lägenhet ensam eller med sin partner så tror dem mig inte, de kan inte tänka sig att ha råd med en egen lägenhet eller hus.

Nu är det vår här och alla ser fram emot sommaren, jag bor tjugo minuter med buss från närmsta strand, vilket är en utav de bästa sakerna med Sydney. Man får uppleva storstadsliv samtidigt som havet ligger ett stenkast bort.