Säga hejdå för andra gången - Vimmerby Tidning - Säga hejdå för andra gången
Australienbloggen

Säga hejdå för andra gången

10. september 2015 15:29

Det här med att säga hejdå, det är inget man gör varje dag i sitt liv.

Det kan vara när någon dör, när man ska ut och resa eller bara säga hejdå för dagen. Men att säga hejdå, och inte veta när man ses igen, och om man ses igen, är ganska ångestfyllt.

Jag har nu sagt hejdå en andra gång till mina vänner och min familj för att studera ytterligare två år i Sydney i Australien. Jag har hittills studerat ett år i Sydney och har skaffat mig både en liten familj och massor med vänner, vilket gör att jag har fått två olika liv, på två olika platser i världen.

Hur jag än vrider och vänder på det så kommer det vara jobbiga hejdå var jag än bestämmer mig för att stanna eller bosätta mig. Det är inget jag vet ännu.

Såklart kommer Hultsfred och min familj där alltid kännas som hemma och dit jag kan återkomma, men det jag inte vet är ifall mina vänner och min familj, som gör att det känns som hemma, kommer finnas kvar när jag återvänder hem nästa gång.

Därför är dessa hejdå så otroligt jobbiga. Sakna någon eller något gör jag varje dag, jag saknar Sydney när jag är i Hultsfred och jag saknar Hultsfred och allt som hör till när jag befinner mig i Sydney.

De båda ställena är otroligt olika, men samtidigt så lika med tanke på vad som finns inuti, och det som betyder något för mig. Så därför Hultsfred, vi ses snart igen.