Australienbloggen - Vimmerby Tidning
Australienbloggen

Konsten att leva med kackerlackor

23. februari 2017 07:00
​Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle vänja mig vid kryp, kackerlackor och spindlar. Det har varit det värsta jag vet, till och med så att mamma trodde att jag höll på att dö i duschen när jag skrek för att jag hittade en spindel.

Jakten på trygghet

16. november 2016 02:22
Livskvalité och trygghet går hand i hand om du frågar mig. Men att ha kvalité i sitt liv eller känna trygghet är alltid olika för alla. Jag har börjat ifrågasätta om det är värt att hela tiden leta efter trygghet i ett liv på vift.

Köra bil i storstan

30. september 2016 07:00
Jag skulle verkligen vilja köpa min första bil här i Sydney. Jag vet att det är en storstad och det finns tusen möjligheter att ta sig runt med tåg, buss och taxi. Men hur skönt är det inte att kunna ta sig överallt när man vill? Och köra bil går ju så mycket fortare än att ta en buss någonstans.

Burger King blev Hungry Jack's

30. september 2016 03:54
Har du någonsin funderat på att köpa upp ett franchiser märke? Det är faktiskt möjligt, men om det är ett smart val eller inte det är frågan. En man i Australien bestämde sig en gång för att köpa upp namnet Burger King, och det var nog något han fick ångra för resten av hans liv.

Riktiga Australien

5. augusti 2016 18:00
Det stereotypiska Australien är oftast vinklat till världen med hattar, krokodiler, stora fält och såklart, kängurus. Men hur är det egentligen? Är Sydney Australien? Det finns många stereotyper, och ingen är egentligen fel, eller rätt. Alla har sina egna uppfattningar. Även att de flesta förmodligen tänker på Crocodile Dundee när Australien kommer på tal.

Byta rum, byta hus och byta stadsdel

5. augusti 2016 07:00
Att flytta här i denna stora stad är väldigt annorlunda än vad det är hemma i Sverige. Här bor man alltid med någon, så oftast letar studenter, så som jag, efter rum i ett hus eller lägenhet snarare än att söka efter en egen lägenhet. Ibland kan det ta veckor innan man hittar det perfeka rummet, men ibland går det fortare än man tror. Jag har nu lyckats hitta ett rum jag ska flytta till nästa vecka. Spännande!

Taggar

,

Jättelandet Australien

3. augusti 2016 04:21
Att Australien är ett stort land är det ingen som nekar. Men hur stort är det egentligen? Hur långt måste man köra för att komma till andra sidan? Ja, två dagar och 34 minuter för att vara exakt. Om du sträck-kör utan stopp vill säga. Och fem timmar västerut från Sydney finns den vackraste naturen och de största farmarna. Livslust helt enkelt.

Sport på andra sidan

29. juli 2016 07:00
Sport i världen. Vilken sport är egentligen den mest poulära? I Sverige skulle vi förmodligen säga fotboll. Men här i Australien skulle man mest troligt säga rugny. Oavsett vilken sport som för människor tillsammans, så är det just det som är så fantastiskt. Till och med jag, som inte alls är intresserad av sport, har gått på rugby matcher för att umgås. För att det är trevligt.

Australien ett u-land?

20. juli 2016 09:00
Jag är i chock! Australien börjar mer och mer likna ett u-land för mig, än det rika land det alltid har verkat att vara.

Varför Sydney är kallare än Sverige

10. juni 2016 05:35
Jag dör av kyla. Det är kallt överallt och kylan försvinner inte. Den kryper in i kläder och under skinnet. ”Men du är ju från Sverige, du borde ju vara van vid kylan” får jag ofta höra av alla aussies här nere. Ja, kyla utomhus kan jag stå ut med, men INOMHUS? Nej tack.