Startsida | Information | Redaktion | Annonsera | Prenumerera | Kontakta oss

Kalmar län
Vimmerby
Hultsfred
Eksjö/Mariannelund
Kinda
Västervik
Linköping
Nyheter
Sport
Kultur
Motor
Debatt

Björkfors marknad bjuder på bröllopsyra

18.06.2010 08:45I morgon är det dags för Björkfors marknad.
Och med tanke på dagen så bjuder de fyra arrangerande föreningarna på rena bröllopsyra.

Kommittén för Björkfors marknad. Stående fr v Henrik Jederberg, Lars Schedenborg, Rune Larsson, Kjell Andersson, Rolf Samuelsson och Magnus Nilsson. Sittande fr v Birgitta Andersberg, Mia Edvinzon och Kerstin Fornander.

I morgon arrangeras Björkfors marknad och det blir för 23:e året.
Sedan ett par år tillbaka så består arrangörsstaben av ett tio-tal personer från fyra föreningar, Oppeby Hembygdsförening, Norra Kinda LRF, Föreningen Allhuset och Oppeby Bastuförening.

Musikår
Ett 80-tal knallar kommer att duka upp sina bord på den 700 meter långa marknadsgatan från infarten till skolan och ner till korsningen mot Ryda.
Och som traditionen bjuder kommer Överums musikkår att öppna marknaden och det blir under hela dagen ponnyridning och ett minitivoli finns också på plats.
Men i morgon är ju dagen B som i bröllop när kronprinsessan Viktoria får sin prins Daniel. Och det går inte Björkfors marknad förbi, nej det blir rena bröllopsyran i Kindabygdens pärla.
– Det kommer att bli lokala bröllopstraditioner, kryckgänge, uttolkning av en brudbukett och en utställning om brudklänningar, dagen till ära, säger marknadsgeneral Birgitta Anderberg.

Författare: Lars-Göran Bexell


För artikeln i sin helhet, se papperstidningen.


  


 
Allt material på Vimmerby Tidning.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Inget material får kopieras utan tillstånd. Redaktion, Webmaster