Startsida | Information | Redaktion | Annonsera | Prenumerera | Kontakta oss>

Bandy
Bowling
Fotboll
Golf
Handboll
Hästsport
Innebandy
Ishockey
Motorsport
Orientering
Tennis
Övrig sport
Sportbloggen
Fotbollstabeller
Bullerby Cup
Nyheter
Sport
Kultur
Motor
Debatt
Eric lägger skridskorna på hyllan

19.12.2012 08:36Eric Johansson har varit älskad av publiken för sin lojalitet och tuffa spelstil. Nu, två veckor innan Allettan-starten, lägger VH-ikonen skridskorna på hyllan.
– Det är inget förhastat beslut och jag är jätteglad att jag tagit det. Däremot känns det riktigt dåligt mot laget, säger Eric Johansson

Eric Johansson har tappat motivationen och lägger skridskorna på hyllan. Foto: Magnus Strömsten

I tre veckor har Eric Johansson funderat på sin hockeyframtid. På måndagskvällen fick lagkamraterna beskedet. 32-åringen lägger av. Inte efter säsongen utan omedelbart.
– Det är tredje gången jag slutar, garvar han.

Saknar motivation
Säsongen 2010/11 spelade han inte, men förra säsongen gjorde Eric Johansson comeback. Den höll alltså i en och en halv säsong. Någon ytterligare comeback känns inte trolig.
– Det har jag väldigt svårt att tro. När jag lägger av nu har nog tåget gått och jag tycker inte att det gör något. Jag har haft en lång karriär med många glada stunder.
Vad är då anledningen till att han lägger av? Svaret är enkelt. Motivationen att träna tillräckligt hårt finns inte där längre.
– När man blir äldre måste man träna mer än de yngre killarna för att kunna vara på samma nivå som förr. Det blir väldigt mycket träning och när man inte klarar av att träna tillräckligt mycket då är man inte lika bra längre.

Bara fem poäng
Eric Johansson har ingen toppsäsong bakom sig. Speltiden har varit mindre än tidigare och på 17 matcher har det bara blivit fem poäng.
– Jag har inte spelat så mycket och inte fått vara med centralt i matcherna. Men jag kan inte skylla på någon annan. Hade jag själv velat och orkat träna hårdare hade jag varit bättre och fått mer speltid, konstaterar Eric Johansson.
Var det ett svårt beslut?
– En av de avgörande bitarna var att jag inte kände något sug när vi väl klarade platsen till Allettan. Hade jag gjort det hade det varit en enorm skillnad.

Författare: Linus Johansson


För artikeln i sin helhet, se papperstidningen.


  


 
Allt material på Vimmerby Tidning.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Inget material får kopieras utan tillstånd. Sporten, Webmaster